*

Sote- ja maakuntauudistus

Uusia ongelmia nousee takuuvarmasti esiin sote- ja maakuntauudistuksessa

Eduskunnan perustuslakivaliokunta  antoi 29.06.2017  lausuntonsa maakuntien perustamisesta ja sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän uudistamisesta.

Parlamentaarisen valmistelun vaatiminen ja vastustaminen - case sote

Helsiingin pormestari Jan Vapaavuori  sanoi eilen MTV:n haastattelussa, ettei hän usko sote- ja maakuntauudistuksen toteutuvan esitetyssä muodossa.

Puoluekannatusluvut eivät tue esitettyä maakuntauudistusmallia

YLEn tuoreet kannatusluvut laittavat päähallituspuolueen ajaman maakuntamallin  uudelleen harkintaan.

Mitä noista luvuista on vedettävä johtopäätöksiä:

1) Puoluekannatusluvut eivät tue esitettyä maakuntauudistusmallia

2) Vihreät ovat menettäneet kannatusta ja SDP ottanut takaisin opposition johtavan puolueen aseman

*****

Maakuntauudistuksessa pettää toisen hallituskumppanin hermot

Helsingin pormestari  Jan Vapaavuoren   ja Tampereen pormestari Lauri Lylyn mukaan  hallituksen tulisi luopua sote-uudistuksen kylkeen kehitellystä maakuntauudistuksesta. 

Suomalaisten enemmistö tyrmää maakuntauudistuksen

Iltalehti on Taloustutkimuksella selvittänut maakuntauudistuksen tarpeellisuutta kansalaisten näkökulmasta.

Kyselyn mukaan enemmistö kansalaisista pitää maakuntauudistusta tarpeettomana.

Taloustutkimus Oy haastatteli  tällä viikolla Iltalehden toimeksiannosta suomalaisia maakuntauudistuksen ja sote-uudistuksen tarpeellisuudesta.

"Mitä ankarampaa kilpailu on sitä parempi se on asiakkaille ja veronmaksajille."

Ylen tämänpäiväinen Talousprofessorit evästävät hallitusta: Palvelusetelit valinnanvapauden ytimeen on tärkeä kirjoitus, sillä se kuvaa alle puoleen sivuun sen, miten valinnanvapaus kannattaa toteuttaa tulevassa sote-mallissa:

"Ehdotamme mallia, jossa hoidoista päättävä henkilökunta, kuten lääkärit ja sairaanhoitajat, pidettäisiin julkisen sektorin palveluksessa eli jatkossa maakunnan palkkalistoilla.

Asiakas menisi siis valittamaan vaivojaan virkamiesvastuulla toimivalle lääkärille.

Miksi perustuslakivaliokunta ei puuttunut maakuntalakiesitykseen ?

 

Maakuntien lukumäärän  runsautta  on ihmetelty  siitä alkaen, kun marraskuussa 2015 pääministeri Juha Sipilän uhkauksen ilmapiirissä hallitus sopi sote- ja maakuntauudistuksen jatkovalmistelusta.

Pääministeri Sipilä tiedotti yksin sote-uudistuksen jatkoaikataulusta

Monen huomiota on kiinnittänyt, että pääministeri Sipilä tiedotti yksin tänään  (Tilaisuuden tallenne ) sote- ja maakuntauudistuksen jatkoaikataulusta. Aikaisemmin ovat muutkin  hallituspuolueet olleet paikalla.

Maakuntavaalit siirtyvät?

Näinhän nyt sitten näyttää käyvän? MTV Uutiset kertoi hetki sitten, että STT:n tietojen mukaan maakuntavaalit olisivat siirtymässä tammikuulta 2018 hamaan tulevaisuuteen? Hallitus on tänään pohtinut sote ja maakuntauudistuksen aikatauluja.

Viime päivinä on uumoiltu vaalien lykkäämistä. Nyt se näyttää tapahtuvan. Itse olen ollut sitä mieltä siitä lähtien, kun Keskusta hallituskriisin uhalla kytki soteuudistukseen maakuntavuudistuksen, ettei uudistus toteudu ainakaan hallituksen sille asettamassa aikataulussa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä